Takt og Tone

Takt og Tone

 

Foto: Peder Krabbe
                                                                       Foto 2015: Peder Krabbe

1.
FØR KONCERTEN:
Orkestret går ind på scenen samlet:
Præluderen på scenen bør være diskret og ikke være nogen lejlighed hvor man ”fører sig frem”. Mange anser det for en uskik der er direkte ødelæggende for ”musikkens trylleri”.

2.
Stemningen bør ikke være unødvendig kraftig og helst relativ kort, dvs. at man ved stemningens afslutning IKKE bryder ud i udfarende fortefortissimo-fraser fra
koncertens program eller i andre ”berømte steder” fra orkester- eller sololitteraturen.

3.
UNDER KONCERTEN: Publikum ”hører også med øjnene”. Man kan godt se alvorlig ud, men se aldrig træt eller sur ud (også selv om man er det). ”Hæng” ikke på stolen. Se ikke utålmodig ud mens man kigger på sit ur. Sid ikke unødvendigt uroligt på stolen som om nogen har hældt en æske tegnestifter ud på stolesædet.

4.
Lige meget hvad der sker (af fejl og katastrofer) bagved den enkelte musiker, så vender orkestermusikere sig ALDRIG om under en koncert ! Det virker som en lysreklame for ulykker som måske slet kan høres af publikum!

5.
LIGE EFTER KONCERTEN Når der modtages bifald, kan man godt hilse på sidemanden og takke for koncerten, men kig ud imod publikum og stå ALDRIG med siden til, for SLET IKKE at tale om at vende ryggen mod tilhørerne, – det kan opfattes som en direkte hån imod publikum !

Ole Henrik Dahl, Bent Lyllof og Mogens Andresen