Omtale & Program Sommerkoncerten 2017

Omtale & Program Sommerkoncerten 2017

Programmet er:
D’Addona: Grand Fanfare
Dvorak: Cellokoncert
Rimsky-Korsakov: Scheherazade
Jules van Hessen er dirigent og Henrik Dam Thomsen solist.

Koncerten bliver en intens og forførende musikoplevelse. De tre værker er alle storladne og medrivende på hver deres måde og bringer musikere og tilhørere gennem inciterende latinamerikanske rytmer, slavisk, inderlig melankoli og russisk eventyrdrama og raffinement.
Koncerterne afholdes efter orkestrets intensive studieophold i Silkeborg, hvor også det lokale musikliv har været tilknyttet med henblik på at styrke interessen og engagementet i klassisk musik.
D’Addonas Grand Fanfare er blandt den unge spansk-venezuelanske stjernekomponists første kompositioner, og er kendt og elsket over hele verden for sin pompøse ekvilibrisme og inciterende rytmiske gnist. D’Addona er et kæmpe talent og har modtaget en regn af priser og anerkendelser for sin allerede store produktion af musik til bl.a. mange film.
Dvoraks cellokoncert er nok cellokoncerten over dem alle, og med Henrik Dam Thomsen som en af Danmarks førende cellister til at synge den slaviske melankoli ind i vores hjerter venter der en stor oplevelse. Dvorak skrev koncerten under sit ophold i New York i 1890’erne. Han var ellers tøvende over for at skrive en koncert for cello, da han fandt den uegnet som soloinstrument, men han kom heldigvis på andre tanker, og i dag er koncerten obligatorisk på så godt som alle solisters repertoire.
Med Rimsky Korsakovs Sheherazade inviterer Lyngby Taarbæk Symfoniorkester tilhørerne ind i et vidunderligt og farverigt russisk maleri af et arabisk univers. Det er en orkestersuite, stærkt inspireret af 1001 nats eventyr. De fire satser beskriver nok fire historier, men Rimsky Korsakov ville hellere se dem som en lang indføring i den arabiske eventyrsstemning. Derfor er der gennemgående temaer for alle fire satser, smukt udsmykket med mange vidunderlige soli for en række forskellige instrumenter. Ren russisk-arabisk forføring.

Vi takker Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, Fødselsdagsmindefond for Lis Jantzen, Nordea-fonden og Toyota-Fonden for støtte til vores tur til Silkeborg og denne række af koncerter.