Solist: Anne Søe

Solist: Anne Søe

 

Anne Søe (f. 1969) har siden 2004 været 2. koncertmester i Copenhagen Phil og underviser desuden som timelærer på DKDM. Hun har en bred musikalsk smag, som efter eget udsagn rækker fra ”ny crazy kompositionsmusik i Athelas og J.S. Bachs storladne soloværker til kirkekoncerter”.
Anne Søe er uddannet hos Milan Vitek på DKDM og Marta Libalova på Det Jyske Musikkonservatorium; hun debuterede i 1991 og studerede videre i Salzburg hos Ruggiero Ricci.
Barndommens violintimer foregik først hos Ellinor Fribo på Frederiksværk Musikskole og siden hos Tove og Béla Detreköy på Det danske Suzuki Institut.
Før sin ansættelse i Copenhagen Phil har Anne været medlem af flere ensembler i Salzburg og Amsterdam, og derefter i 10 år koncertmester i Athelas Sinfonietta Copenhagen. Hun har bl.a. indspillet violinværker af Knudåge Riisager og kammermusik af Hans Abrahamsen. I 1990 fik hun Jacob Gade-Prisen.
Anne spiller på en Nicolaus Gagliano fra 1745, venligst udlånt af Augustinus-Fonden.

 

Som solist i Carl Nielsens violinkoncert har vi glæden af at spille sammen med Anne Søe.
Nielsens violinkoncert står som noget helt særligt for Anne, som fortæller:
”Jeg har som dansker en følelse af forbundethed med Carl Nielsens musik generelt. I violinlitteraturen er der mange vidunderlige koncerter, men Nielsen ligger nok mit hjerte nærmest. Det er svært at forklare og dog – vi kender jo alle hans sange og hvordan det kan gyse i een, når man efter en rejse kommer hjem til Danmark og hører en af hans sange klinge ud af bilradioen. Jeg studerede allerede violinkoncerten da jeg gik på konservatoriet. Det er en udfordrende violinstemme og jeg oplever den anderledes hver gang jeg dykker ned i den. I dag underviser jeg selv på DKDM, og jeg glæder mig kolossalt til at spille Carl Nielsen med Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester.”