Jens Søndergaard tilhører den nye danske generation af unge sangere. Han forener scenisk overskud og udstråling med en potent og ubesværet klang.
På Fynske opera bl.a. Figaro i Mozarts Figaros Bryllup og Regin i Andy Papes Sigurd Dragedræber og på Århus Sommeropera: Belcore i Donizettis Elskovsdrikken og Uwe i John Frandsens Tugt og utugt i mellemtiden. På Den Ny Opera har Jens Søndergaard tidligere sunget Guglielmo i Mozarts Cosi fan tutte og Shaunard i Puccinis La Boheme.

Jens Söndergaard operarepertoire spænder vidt fra tidlig barokmusik til en lang række danske uropførelser. Blandt hans mange roller kan nævnes Othone/POPPEAS KRONING, Elviro/XERXES, Figaro/LE NOZZE DI FIGARO, Don Alfonso/COSI FAN TUTTE, Papageno/DIE ZAUBERFLÖTE, Regin/SIGURD DRAGEDRÆBER, Maestro/ORKESTERGRAVEN og Pepe/ANGELO.

Jens Söndergaard er en hyppig koncertsanger og optræder jævnligt med landsdelsorkestrene med bl. a. JOHANNES PASSIONEN, MATTHÆUS PASSIONEN, H-MOL MESSEN, MESSIAS og JULEORATORIET.  Han har desuden optrådt som solist med den svenske dirigent Eric Ericsson i EIN DEUTSCHES REQUIEM.

Jens Söndergaard er uddannet på Operaakademiet i 2003 og debuterede desuden fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Fra 2004-2007 var han ansat som en del af solist- ensemblet på Das Deutsche Nationaltheater Weimar.