Fotograf: Morten Albek

Christian Øland (f. 1994) er en af landets mest lovende unge dirigenter. Christian, som begyndte med at studere fagot, har studeret direktion på Sibelius Akademiet i Helsinki. Efter kun et års studier her udnævnte chefdirigent Hannu Lintu ham til assisterende dirigent for Det Finske Radio Symfoniorkester. Som sådan dirigerede han blandt andet orkestrets børne- og ungekoncerter samt forskellige produktioner af moderne musik. I 2016 modtog Christian Carl Nielsen Talentprisen.

I 2017/18 debuterede Christian med Det kgl. Svenske Hovkapellet/ Royal Swedish Orchestra på Den kgl. Opera i Stockholm. Han har desuden dirigeret den nordiske premiere på Fausto Romitellis værk ’An Index of Metals’ med det finske ensemble NYKY og gentaget opførelsen på Flow Festival i Helsinki.

I sæsonen 2019/20 skal Christian bl.a. dirigere ved den velrenommerede Savonlinna Opera Festival i Finland. Desuden skal han dirigere både Odense og Ålborg Symfoniorkester, Copenhagen Phil og ikke mindst Det Kgl. Kapel – sidstnævnte i Nøddeknækkeren på Det Kgl. Teater.

Yderligere billeder kan ses og downloades her: http://www.nordicartistsmanagement.com/artists/christian-oland.