Nytårsbobler og operaperler

 

Mød Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester i en festlig, følelsesrig nytårskoncert i selskab med stjernesopranen Yana Kleyn og den internationalt anerkendte dirigent Per-Otto Johansson.

Operalitteraturen er fuld af ørehængere, som alle kender og elsker. Men der findes lige så mange andre stjernestunder i operaens verden, der ikke nær så ofte får lov til at lyse op uden for deres operasammenhæng. Det er synd, for de kan sagtens kan stå alene. Vi har fyldt aftenens program med nogle af disse dejlige arier og orkesterstykker, og vi glæder os til måske at kunne overraske lidt af og til. Og naturligvis vil der ind imellem også lyde særdeles velkendte toner.

Kærligheden er et vigtigt tema i de fleste operaer, og som alle ved, kan den være vidunderligt sprudlende og livsbekræftende, men lige så ofte er den en kilde til dyb sorg og knuste hjerter. I operaerne får disse vidt forskellige følelser et musikalsk udtryk, der ofte er dybt bevægende. Hjertesproget er som bekendt vers og sang.

Sådan er det også med eftermiddagens program. Vi kommer igennem hele følelsesregistret i en meget bred vifte af forskellige udtryk, men vi lover at slutte festligt og fornøjeligt som det sig hør og bør ved en nytårskoncert.

 

Program

Programmet er sat sammen af nytårsboblende værker, bl.a. Rossini: ouverture til ”Den tyvagtige Skade”, Intermezzoet fra Puccinis ”Manon Lescaut” og ouverturen til ”Flagermusen” af Strauss. Og blandt operaperlerne med Yana Kleyn er Lehar: “Vilja lied” fra Den glade enke, Puccinis arie fra Tosca: ”Vissi d’arte” og ”Un bel di vediamo” fra Madame Butterfly.